Edwin Luijt

Binnen NedMobiel ben ik werkzaam als Senior Adviseur Tunnelveiligheid.

Ik heb een technisch bedrijfskundige achtergrond en de afgelopen jaren heb ik zowel binnen als buiten de infra-wereld projecten gedaan. Ik ben hierbij zowel aan opdrachtgever als opdrachtnemer zijde werkzaam geweest, van planfase tot en met uitvoeringsfase.

In mijn rol als senior adviseur tunnelveiligheid zorg ik ervoor dat de Omgevingsvergunning en/of Openstellingsvergunning voor een tunnel probleemloos verkregen kunnen worden. Om dit te realiseren zorg ik ervoor dat tunnelveiligheid geborgd is in het ontwerp en dat aantoonbaar wordt voldaan aan de wet- en regelgeving op het gebied van tunnelveiligheid.

Ik heb ervaring met het opstellen en beoordelen van tunnelveiligheidsdocumenten en met het uitvoeren van risicoanalyses zoals de kwantitatieve risicoanalyse (QRA) en scenarioanalyse. Ook heb ik ervaring met het creëren van draagvlak ten aanzien van het tunnelontwerp bij de stakeholders zoals de Tunnelbeheerder, Veiligheidsregio en Bevoegd Gezag.

Voorbeelden van projecten die ik heb gedaan zijn de Overkapping Barendrecht (spoortunnel), A4 Delft-Schiedam (Ketheltunnel), Combiplan Nijverdal (Salland-Twentetunnel), renovatie Koningstunnel, RijnlandRoute en de Blankenburgverbinding. Daarnaast heb ik meegewerkt aan EMVI-producten voor tenders van grote tunnelprojecten zoals de Gaasperdammertunnel, Zuidasdok, Rotterdamsebaan.

Wilt u meer weten over mijn ervaringen met vraagstukken op het gebied van (tunnel)veiligheid of wilt u weten hoe ik u verder kan helpen, neemt u dan contact met mij op.

E-mail

e.luijt@nedmobiel.com