januari 2011 – september 2012
The Dublin Port Tunnel is een 2 x 2, 4,5km toltunnel onder de stad Dublin, die de haven van Dublin verbindt met de M1, de hoofdweg naar Belfast.

Egis Road & Tunnel Operation Ireland (ERTO), een 100% dochter van de Franse concessionair Egis, is eigenaar van de concessie tot en met 2014, welke is uitgegeven door de Ierse National Raod Authority, the NRA. ERTO verzorgt het volledige operationeel en technische beheer, het verkeersmanagement, de incidentafhandeling en het tolbedrijf, welke bestaat uit 1 tolplein met 5 tollanen voor elke richting.
Daarnaast heeft TTO een project en Engineering bureau die een aantal belangrijke projecten voor de NRA verzorgt. Deze projecten zijn onder andere, de integratie van de stadstunnel Cork in de huidige verkeercentrale, de bouw, uitrol, implementatie en uitvoering van dynamisch verkeersmanagement voor alle hoofdwegen in en om Dublin, de aansluiting van 1800 sos meldpalen aan de verkeersmanagementcentrale. Dit betreffen alle sos meldpalen langs de hoofdwegen van Ierland

In dezelfde periode hebben een aantal teams van NedMobiel de operaties van het beheer opnieuw ingericht. Het operationeel verkeersmanagement van de tunnels is omgezet naar het door NedMobiel ontwikkelde “8 stappenplan”. Hiervoor is ook de benodigde training en opleiding gegeven.

Op dit moment is NedMobiel nog verantwoordelijk voor de transitie van het onderhoud naar Asset Management, welke wordt ingericht conform het model van PAS55 en het op orde brengen van de “Safety File” van de Dublin Port Tunnel.

Zie voor meer informatie:
http://www.dublinporttunnel.ie/
http://www.nra.ie/
http://www.erto.ie/

  • Dublin Porttunnel

  • Dublin Porttunnel