2009 – december 2015
NedMobiel verzorgt al enige jaren voor de opdrachtgever Rijkswaterstaat de toetscoördinatie van de systeem- proces- en producttoetsen in het kader van Systeemgerichte contractbeheersing (SCB) bij de aannemer. Tevens voeren wij ook proces- en producttoetsen uit.

Wat is MOBZ?

Rijkswaterstaat bouwt met het project Modernisering Object Bediening Zeeland (MOBZ) de bruggen en sluizen in Zeeland om zodat zij op afstand bediend kunnen worden vanuit twee Nautische Centrales. Deze centrales staan op Neeltje Jans voor de objecten ten noorden van de Westerschelde en in Terneuzen voor de objecten ten zuiden ervan. Het project MOBZ vernieuwt daarnaast aandrijvingen en besturingen van de rijksbruggen- en sluizen in Zeeland. Daarmee is de betrouwbaarheid en veiligheid gegarandeerd voor de toekomst. Alle onderdelen die MOBZ aanpakt, voldoen straks aan Europese veiligheidsregels op het gebied van machineveiligheid.

Waarom is MOBZ nodig?
Rijkswaterstaat wil graag een ‘blauwe golf’ realiseren voor vaarweggebruikers, vergelijkbaar met de groene golf uit het wegverkeer. Door sluizen en bruggen te bedienen vanuit één nautische centrale is deze “corridorbenadering” mogelijk. Ook wil Rijkswaterstaat objecten efficiënter inzetten, met minder personeel. MOBZ maakt deze aanpak mogelijk voor de bruggen en sluizen in Zeeland.

Veiligheid
Veiligheid heeft uiteraard de hoogste prioriteit. Door onder andere het gebruik van moderne cameratechniek, radar en het identificatiesysteem AIS heeft de bedienaar een compleet beeld van de sluis. Met zicht vanuit alle hoeken, de mogelijkheid om in te zoomen en alle scheepsgegevens op een rij.

Planning
Het project MOBZ wordt in fases uitgevoerd. Sinds 2009 worden de kleine sluizen bediend vanuit Nautische Centrale Neeltje Jans. Dit zijn de Zandkreeksluis, de Bergsediepsluis, de Grevelingensluis en de Roompotsluis.
De Kreekraksluizen zijn in het voorjaar van 2015 omgebouwd en gerenoveerd. Vanaf augustus worden zij bediend vanuit de Nautische Centrale Neeltje Jans. In 2016 pakt Rijkswaterstaat de Westsluis en de Oostsluis aan. De sluizen worden gerenoveerd en omgebouwd zodat ze vanaf november 2016 bediend kunnen worden vanuit Nautische Centrale Terneuzen. Het projectteam gaat vervolgens aan de slag met de Post- en Vlakebrug. Zij zullen begin 2017 klaar zijn.

Voor de overige objecten – draaibruggen Sluiskil en Sas van Gent, Sluizen Hansweert en de Krammersluizen – werkt Rijkswaterstaat een nieuwe aanpak en planning uit.

  • Kreekraksluis met Oosterschelde en Bergsche Diep.
    Foto: Thomas Fasting