tram-711792_1920

MaaS project van start

We zijn al gestart, maar komende jaren gaat NedMobiel, samen met ICT Nederland, haar kennis van de mobiliteitsmarkt inzetten om actief de ‘MaaS’-markt te betreden. MaaS staat voor ‘Mobility as a Service’ en heeft als doel de focus op privé auto’s los te laten en over te stappen naar een deel-economie. Zo wordt het in de toekomst voor iedereen makkelijker om een auto of fiets te delen en krijg je eenvoudig toegang tot alle andere vormen van vervoer. Mobiliteit wordt een dienst die jou in staat stelt om zonder zorgen activiteiten (sociaal of zakelijk) te plannen en uit te voeren. Om dit mogelijk te maken willen we binnen NedMobiel een MaaS platform oprichten. Dit platform gaat de reiziger deze unieke reiservaring bieden.

De reiziger staat centraal en dit betekent onder andere dat :

  • een reis plannen, boeken en betalen heel eenvoudig moet zijn
  • digitale sleutels en/of tickets in een app voor gebruik beschikbaar worden gesteld
  • op basis van veranderende omstandigheden (bijvoorbeeld files of weer) het vervoer zich automatisch gaat aanpassen
  • de kosten worden beheerst en je slechts één factuur ziet voor iedere geplande activiteit. Naast een inhoudelijke visie op de dienstverlening hebben we ook waarden vastgelegd, die richting geven aan ons gedrag en onze keuzes:
  • Iedere reiziger heeft op basis van zijn of haar persoonlijke situatie randvoorwaarden. Dit kunnen randvoorwaarden zijn met betrekking tot het type vervoer, maar ook tot het beschikbare budget. De randvoorwaarden zijn bepalend voor de reis die je wordt aangeboden.
  1. We leveren een inclusieve MaaS-dienstverlening. Dit betekent dat iedereen die dit wil, gebruik kan maken van onze dienstverlening.
  2. Ons platform is er voor iedere mobiliteitsaanbieder. Er is geen drempel voor de fietsenmaker op de hoek of een grote landelijk opererende leasemaatschappij om te participeren in MaaS.
  3. De klant is eigenaar van de data, zij kan ten alle tijde haar persoonlijke gegevens opvragen.
  4. Onze MaaS-dienstverlening draagt bij aan duurzaamheid en bereikbaarheid.

Ons MaaS platform is er voor iedere MaaS- en Mobiliteitsdienstverlener en heeft de ambitie om een structurele bijdrage te leveren aan het oplossen van files in Nederland en Europa.